E-mail installeren op iPhone Print

• iPhone, mail, instellen, apple
  • 1

Standaard wordt bij het aanmaken een info@ e-mailadres aangemaakt. De gegevens daarvan heb je ontvangen samen met de andere hostinggegevens. Herhaal de procedure voor alle e-mailadressen die je zelf extra hebt aangemaakt.

De gegevens van de inkomende server (C) en uitgaande server (D) met bijbehorend poortnummer zijn voor iedere domeinnaam anders en staan vermeld in het hostingaccount. Deze heb je ook in de E-mail ontvangen bij het aanmaken van het pakket.

A: jouw E-mailadres
B: het wachtwoord behorend bij dit E-mailadres
C: Inkomende mail (SSL): zie mail hostinggegevens
D: Uitgaande mail (SSL):zie mail hostinggegevens

Als je IMAP hebt ingesteld op jouw computer dan kun je dit het beste ook op de iPhone instellen.

Ga naar instellingen
Blader naar "E-mail" en klik hierop
Klik op "accounts"
Klik op "nieuw account"
Klik op "Anders"
Klik op "Voeg mailaccount toe"
Vul bij Naam je naam in
Voer bij E-mailadres je volledige e-mailadres in (kolom A)
Voer bij Wachtwoord het wachtwoord van je e-mailadres in (kolom B)
Voeg bij beschrijving een naam naar keuze in

SERVER INKOMENDE MAIL
Hostnaam: vul hier de naam van de Inkomende server in ( C)
Gebruikersnaam: vul je volledige e-mailadres in (A)
Wachtwoord: voer het wachtwoord in (B) (dit kan ook al ingevuld zijn dan zie je puntjes)

SERVER UITGAANDE MAIL
Hostnaam: vul hier de naam van de uitgaande server in (D)
Gebruikersnaam: vul je volledige e-mailadres in (kolom A)
Wachtwoord: voer het wachtwoord in (kolom B)
Klik op volgende
De melding komt: Serveridentiteit niet gecontroleerd
Klik op Ga door
Hij gaat nu Controleren…. Dit duurt vrij lang
Klik op 'details' en daarna op 'vertrouw' (rechtsbovenin)
Klik op "bewaar" en vink eventueel Notities ook aan als je deze voor dit account wenst te gebruiken.

Je kunt nu testen of je e-mailaccount goed is ingesteld. Stuur hiervoor een mail vanaf het nieuw
aangemaakte e-mailadres naar een ander e-mailaccount van je en stuur een reply.
Zo controleer je of je mail kunt verzenden en ontvangen. Het kan een paar minuten duren voordat je de e-mail ontvangt.