Waarvoor dienen apps en hoe (de-)installeer je deze? Print

• apps, wordpress, joomla, drupal, modx, prestashop
  • 55

Afhankelijk van de keuze van het hostingpakket kun je kiezen om 1 of meerdere apps te installeren waarin je jouw website wilt gaan (laten) bouwen. Meerdere apps kun je gebruiken als je b.v. gebruik maakt van een subdomein die verwijst naar een aparte directory in het hostingpakket.

Normaal gesproken heb je aan 1 app voldoende om je website te draaien.

De apps kun je installeren vanuit het ispconfigpanel, dit bestaat uit de meest voorkomende opensource software zoals:

Wordpress
Joomla
Drupal
Modx
Prestashop
enz.

Via jouw ispconfig panel zie je het totaaloverzicht van alle apps om uit te kiezen.

Als je via het hostingpakket bent ingelogd in ISPconfig dan kies je in het menu voor 'websites'.
Klik op het ID-nr van het betreffende domein.
Klik aan de linkerkant  in het menu onder APS installer op 'beschikbare pakketten' en kies het door jou gewenste pakket uit.
Om snel te zoeken kun je de naam invullen b.v. "Wordpress".
Klik vervolgens op de groene button 'installeer pakket'.
Vul de benodigde gegevens in en het pakket wordt aangemaakt.
Dit kost eventjes tijd. Hierna kun je inloggen op de achterkant van de website.
Bij Wordpress is dat bv domeinnaam.nl/wp-admin. Ieder pakket heeft daarin zijn eigen wijze.

Wil je een pakket niet meer gebruiken dan is het verstandig om deze ook weer te verwijderen via ISPconfig.
Op deze manier biljven er geen ongewenste bestanden achter in de mappen en in de database.
Om een pakket te de-installeren klik je onder 'beschikbare pakketten' op 'de-installeer' pakket.
Kies vervolgens het pakket welke je wenst te verwijderen en druk op de groene button.
Het pakket wordt verwijderd alsmede de databasegegevens.

Is het te lastig om dit zelf te doen? Stuur ons een verzoekje via support@domein-direct.nl met daarbij je domeinnaam en we installeren dit voor je. Helemaal gratis!