E-mail installeren op Apple mail Print

• e-mail, email, mac, macbook, imac, apple, mail
  • 220

Hieronder leggen we uit hoe je E-mail kunt instellen op het programma "Mail" van een Apple computer

De volgende gegevens heb je nodig:
Gebruikersnaam (A), Wachtwoord (B), Inkomende server (C) en uitgaande server (D).

De inkomende en uitgaande server met bijbehorend poortnummer zijn voor iedere domeinnaam anders en staan vermeld in je account.
Deze heb je ook in de E-mail ontvangen bij het aanmaken van het pakket.

Mail instellen  ( IMAP en SSL)

Start mail op
Klik op accounts
Kies "Voeg andere account toe"
Kies "Mail-account"
Vul een Naam naar keuze, Het E-mailadres (A) en wachtwoord (B) toe en klik op Log in.
Je krijgt dan een melding, die kun je negeren
Vul dan het scherm in met de volgende gegevens:
- E-mailadres (A)
- Gebruikersnaam: (A)
- Wachtwoord (B) (is al ingevuld)
- Type account: IMAP
- Server inkomende mail: (C) (b.v. server1.web-direct.nl of server5.domein-direct.nl)
- Server uitgaande mail: (D) b.v. server1.web-direct.nl of server5.domein-direct.nl)

Klik op login

Vink Mail en Notities aan en kilk op "Gereed"
Sluit het venster.

Heb je problemen met verzenden en ontvangen van de mail controleer dan het volgende:

- Ga naar Mail
- Kies "voorkeuren"
- Kies het betreffende account in het menu aan de linkerkant
- Kies dan het tabje "Serverinstellingen"
- Vink bij Server inkomende e-mail (IMAP) het vakje uit voor "Beheer verbindingsinstellingen automatisch"
- Vul poort 993 in. Vink Gebruik TLS / SSL aan.
- Vink bij Server uitgaande e-mail (SMTP) het vakje uit voor  "Beheer verbindingsinstellingen automatisch"
- Vul poort 465 in. Vink Gebruik TLS/SSL aan.
- Klik op "Bewaar"