Volgend jaar komt er een nieuwe privacywetgeving. Op 25 mei 2018 vervangt de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) de huidige regelgeving. Binnen de EU bestaan nu nog verschillen, met de ingang van de AVG is er 1 privacywet voor de hele Europese Unie.

De strengere Europese wet geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van klanten, personeel of andere personen. Activiteiten vallen veel sneller onder de privacywet. Naast namen en adressen vallen ook gegevens gekoppeld aan IP-adressen, cookies en dergelijke onder de wet. Ook als u niet weet wie er schuilgaat achter deze gegevens, moet u ze als privacygevoelig behandelen.

De AVG dwingt ondernemers tot meer actie en maatregelen. De nadruk van de verordening ligt op het aantonen dat u zich aan de wet houdt. De verordening sluit beter aan bij de eisen van de huidige, digitale tijd.

Lees het hele artikel


SSL Certificaat

SSL-certificaten zijn essentieel voor veilig webverkeer. Hebt u een webwinkel of een website waarbij uw bezoekers gevoelige informatie versturen via een aanmeldingsformulier, inlogscherm of control panel? Met een SSL-certificaat garandeert u dat die gegevens bij u in veilige handen zijn en niet door derden kunnen worden onderschept.

Wist u dat u wettelijk verplicht bent om de verzending van privacygevoelige gegevens van en naar uw website te beveiligen. Diverse betaalproviders en keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg eisen zelfs dat uw website een SSL-certificaat heeft.Zondag, November 19, 2017

« Terug